torstai 30. tammikuuta 2014

Kymmenen kysymyksen haaste

1. Mikä on kaikkien aikojen huonoin lukemasi kirja?

No siinäpä het kysymys. Joko Gillian Flynnin Kiltti tyttö tai Lauren Beukesin Säkenöivät tytöt. No, Säkenöivät ehkä vetää pohjat.

2. Mihin muiden kovasti kehumaan kirjaan olet ollut eniten pettynyt?

Sofi Oksasen Puhdistus oli ihan hyvä mutta odotin todella paljon enemmän. Onhan se kuitenkin se puhutuin teos Oksaselta. Baby Jane upposi monta kertaa enemmän.

3. Mitä kirjaa et osaa kuvitella koskaan lukevasi? Miksi?

Oikeastaan voisin lukea mitä vain paitsi harlekiineja tai Raamattua (ainakaan kokonaisuudessaan). Harlekiinit ei yksinkertaisesti kiinnosta ja Raamatusta saisin pahoinvointia.

4. Mitä kirjaa uskaltaisit suositella lähes kenelle tahansa?

Petri Karran Pakenevat unet oli yhteiskunnallinen, koskettava ja kielellisesti varmaan monia tyydyttävä. Helppolukuinen mutta painava-aiheinen. Vaikea kuvitella että joku sitä dissais.

5. Ketkä ovat kolme lempikirjailijaasi?

 • Michael Cunningham. Vaikka Illan tullen oli vähän laimea niin Koti maailman laidalla oli vaan niin upea. Tunnit ja Säkönöivät päivät ei säväyttäneet aiheiltaan, mutta niidenkin kohdalla oli pakko myöntää että olipa taas loistavaa kirjoittamista.

 • Augusten Burroughsin uskallan mainita vaikka olen lukenut vasta Juoksee saksien kanssa. Se oli vaikuttava. Niin paljon absurdeja lauseita, joista löysin itseni.

 • Jodi Picoultin Yhdeksäntoista minuuttia pysäytti kouluampumistarinallaan ainakin minut. Luin sitten vielä perään Koruttoman totuuden, joka myös iskostui mieleen pitkäksi ajaksi. Paikkakunnan kirjastosta ei löydy niiden lisäksi Picoultilta muita kuin Sisareni puolesta, joka on tarkoitus lukea sitten kun sen aika tulee.

6. Mitkä ovat kolme oman kirjahyllysi rakkainta tai tärkeintä teosta?

Oikeastaan ne tuli tuossa ylhäällä, ainoastaan Picoultia en omista. En kyllä omista kirjahyllyäkään. (Oon tosi vaativa persoona, pitää ensin löytää Se Täydellinen kirjahylly ennen kuin alkaa sellaista elämääsuurempaa hankintaa tekemään...)

 • Edgar Allan Poen Kootut kertomukset, jotka ovat vielä kesken, mutta olen silti iloinen että tämä on omana. Voin aina palata kun tuntuu poelta. 
 •  
 • Sarinanna Vaaran Huomenkellotyttö on uusimpia tulokkaita ja vaikutuksen tehneitä kirjoja. (Jossain vaiheessa siitä sitten oma postauksensa.)

 • Taivaslaulu oli juuri niin hyvä kuin useimmat ylistävät. Tällä hetkellä se on ystävällä lainassa, mutta kyllä se vielä palaa matkaltaan.

7. Mitä kirjaa himoitset itsellesi tällä hetkellä eniten?

Kaikkien Burroughsien kirjojen lisäksi, Katja Kaukosen Kohina syyhyttää tosi paljon. Se ei vielä ole (tietääkseni) ilmestynyt.

8. Millaiset aiheet tai teemat saavat sinut herkästi tarttumaan kirjaan?

Aika raskaat teemat. Yleensä taustalla on mielenterveysongelmat, masennnukset, joukkosurmat, traumaattiset lapsuustapahtumat, selviytymistarinat tai sitten vain upea kieli.

9. Oletko koskaan saanut fyysisiä oireita (esimerkiksi pahoinvointia) jonkun lukemasi kirjan vuoksi?

Olen. J.T. Leroyn Petollinen on ihmissydän oli rankka kokemus, joka venyi koska koko ajan piti pitää taukoja. Sitten Lars Ramslien Fatso, joka oli kirja seksiriippuvaisesta Rinosta. Muistaakseni. Siitä on jo kauan kun sen luin. Muistan silti elävästi sen jatkuvan pakkomielteisen runkkaamisen.

10. Minkä kirjan aiot lukea seuraavaksi?

Aika alkutekijöissään on nyt Lukas Moodyssonin Isän aika ja lupaavalta näyttää. Sen jälkeen sitten joko Kangastus 38 tai Majgull Axelssonin Kuparienkeli. Joskus pitää ihan arpoa kun on niin paljon houkutuksia...


Kiitokset la petite letrice -blogin Katrille haasteesta. 

2 kommenttia :

 1. Jei, kiva, että vastasit :)

  Burroughs on minunkin lempparini, ja vitsit jos tykkäsit Juoksee saksien kanssa, niin uskallan väittää, että kyllä uppoaa ne muutkin! Ainakin suomennetut ovat olleet ihan huikeita. Picoultilta minä olen lukenut muistaakseni kaikki suomennetut ja hyviähän ne olivat, vaikka juuri tuo Yhdeksäntoista minuuttia oli kyllä vaikuttavin. Minulla on se omanakin, löysin jostain alesta halvalla.

  Kangastus 38 oli mielestäni tosi hyvä, joten toivottavasti pidät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritin yks päivä tilata Burroughsit adlibriksesta kun olivat naurettavan halvalla, mutta juuri silloin oli verkkokaupassa jotain ongelmaa. :< Kyllä ne vielä joku päivä löytää mun luo!

   Picoult oli nyt kolmanneksi paras vaihtoehto, mutta tavallaan toivon että jonain päivänä löydän vielä jotain sitäkin parempaa. (; Toivossa on hyvää elää (sanoi lapamato) ja sitä rataa.

   Toivottavasti en pety Kangastukseen. (:

   Poista